Denomega- smaks-og luktfri omega-3

På Orkla Health sin fabrikk Denomega, produseres en helt unik smaks- og luktfri omega-3 olje. Oljen brukes blant annet i vanlige mat og drikkevarer verden over.

– På fabrikken får vi levert helt fersk olje som blir til en sunn smaks- og luktsfri omega-3 olje. Dette er et relativt nytt og interessant område innen vår bransje, sier Finn Giske, fabrikksjef på Denomega som ligger i Ålesund.

Denomega mottok i 2013 den prestisjetunge prisen, ”iTQi Superior Taste Award”, for beste smak og kvalitet på sine tran-, laks- og fiskeoljer. iTQi er en uavhengig Chef og Sommelier-basert organisasjon som bedømmer og belønner mat- og drikkevarer fra hele verden.

Satser internasjonalt
Denomega satser internasjonalt og mot bedriftsmarkedet. De største kundene er i USA, Europa og Asia. Fabrikken i Ålesund ble etablert i 2008 og lager oljen primært av torsk, laks og ørret. Det siste året har fabrikken også jobbet med å utvinne smaks- og luktfri olje fra sild, tobis og lodde med meget gode resultater.

– Her produseres den beste oljen som går an å utvikle, jeg pleier å kalle den vår versjon av selve indrefileten. Hemmeligheten bak er en lokal verdikjede med ferske råvarer, skånsom og kort prosessering og spesialdesignet utstyr, forteller Giske.

Denomega leverer også alt fra bulkoljer til bruk i kosttilskudd og klinisk ernæring til ferdige kosttilskuddsprodukter.

Sterke kompetansemiljøer
Som en del av Orkla Health, inngår fabrikken i et større kompetansemiljø på omega- 3 som gir spennende innovasjonsmuligheter, både for Orklas egne omega-3-merker og for internasjonale kunder. Orkla Health har gjennom mange år opparbeidet seg kompetanse på produksjon av tran og fiskeoljer, forbrukerinnsikt, markedsføring og salg mot forbrukermarkedet internasjonalt.

LEGASEA
Denomega inngår i Klyngesamarbeidet på Sunnmøre som har fått navnet LEGASEA. Den biomarine klyngen består av bedrifter innen havgående fiskeflåte, landbasert foredlingsindustri, oppdrettsbedrifter, omega 3-produsenter og bedrifter som foredler marine proteiner. Disse bedriftene er lokalisert på strekningen Sogn og Fjordane til Trøndelag med kjernevirksomheter i Ålesund- og Kristiansund-regionen.