Gevita

Gevita er en serie med vitaminer, mineraler og naturmidler som selges kun på apotek. Serien er utviklet av farmasøyter og kvalitetskontrollert av apotek. Gevita har vært på markedet i over ti år, og består i dag av 16 produkter som selges i alle apotekkjeder i Norge.

Vitaminer:

Vitaminer er næringsstoffer som regulerer kroppens stoffskifte og er nødvendige for å kunne omdanne karbohydrater, fett og protein til energi. Kroppen kan ikke lage nok av disse stoffene selv, derfor må vi få i oss vitaminer enten gjennom maten vi spiser eller gjennom kosttilskudd. Vitaminer er med på å bygge opp og vedlikeholde muskler, skjelett, hud og slimhinner, samt sørger for at man blir mer motstandsdyktig mot infeksjoner.

Vitaminer deles opp i to hovedgrupper: fettløselige og vannløselige vitaminer.
Fettløselige vitaminene lagres i fettvev i kroppen og består av følgende vitaminer A, D, E, K
Vannløselige vitaminer følger vannet i kroppen og består av B-vitaminer og vitamin C. De vannløselige vitaminene trenger man daglig tilførsel av, da de raskt skilles ut av kroppen.

Mineraler er viktige byggesteiner og er nødvendig for mange prosesser i kroppen. Mineraler er blant annet nødvendig for at nervesystemet og musklene skal fungere normalt. Også skjelettet er avhengig av mineraltilførsel for å bli sterkt.

Mineraler:

Kroppen kan ikke selv produsere mineraler, det er derfor viktig at man tilfører disse jevnlig via kosten eller ved hjelp av kosttilskudd. Mineralopptaket i kroppen påvirkes også av inntak av andre stoffer i kosten. D-vitamin bidrar til normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor og vil derfor også bidra til å opprettholde normale kalsiumnivåer i blodet. C-vitamin øker opptaket av jern.

Mineraler deles gjerne inn i makromineralene og spormineralene/mikromineralene – ofte kalt for sporstoffer. Makromineraler er for eksempel kalsium og magnesium, to mineraler kroppen trenger relativt store mengder av. Spormineraler er for eksempel jern, sink, selen og krom; mineraler kroppen trenger små mengder av.

Se alle produkter